4 iunie 2018

Ministerul Energiei salută începerea lucrărilor de construire a gazoductului BRUA, care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria și Austria.

 
Ministerul Energiei salută începerea lucrărilor de construire a gazoductului BRUA, care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria și Austria.
Acest proiect, extrem de important pentru România, nu ar fi posibil fără avizele și autorizațiile emise de Ministerul Energiei, instituție care are calitatea de autoritate competentă pentru proiecte de infrastructură energetică de interes comun, așa cum este BRUA.
”Mă bucură faptul că au început lucrările în teren la gazoductul BRUA, proiect care beneficiază de întregul sprijin al Ministerului Energiei. Avizele și autorizațiile emise de Ministerul Energiei pentru BRUA au făcut ca lucrările pe teritoriul României să fie în grafic, conform înțelegerilor la nivel European. Nu în ultimul rând, Ministerul Energiei susține dezvoltarea BRUA în condițiile stabilite inițial, mai exact până în Austria. BRUA va avea rolul de a impune România pe harta exportatorilor europeni de gaze, un rol pe care țara noastră și-l va asuma pe deplin”, declară Ministrul Energiei Anton Anton.
Background:
Martie 2018 – Ministerul Energiei a emis Decizia exhaustivă privind gazoductul BRUA. Acest pas dă dreptul operatorului Transgaz de a începe efectiv lucrările.
Mai 2018 – Ministerul Energiei a eliberat autorizația de construire a conductei care va aduce la țărm gazele care vor fi extrase din Marea Neagră. Odată cu realizarea acestui proiect, va fi creată legătura dintre rezervele de gaze naturale offshore și BRUA.