2 noiembrie 2021

Ministerul Energiei anunță lansarea unui concept cu un sistem energetic independent

România își propune să aducă în atenția publicului internațional o abordare profund conectată la viitor, centrată pe un sistem energetic independent. Astfel că, Ministerul Energiei prin Direcția Eficiență Energetică va prezenta conceptul Sistem Integrat Stație de Pompare Epurare – SISPE în cadrul expoziției mondiale Expo Dubai – Emiratele Arabe Unite, în secțiunea “CLIMATE CHANGE CONVERSATION ON SUSTAINABLE CITIES” care se desfăsoară în perioada 29 octombrie  – 6 noiembrie 2021.
SISPE reprezintă o soluție de dezvoltare urbană inteligentă fiind destinat comunitaților locale, unități administrative -teritoriale (UAT) și se integrează cerințelor viitorului. Sistemul este autonom energetic folosind trei surse de alimentare energie electrică în cascadă: energie solară/ eoliană + mediu stocare + generator pe baza de GPL.
De asemenea, proiectul este dezvoltat de consorțiul Standart Park Romania | PMG Wind | Prime Batteries și conține următoarele componente:

  • Sistem hibrid de producere energie electrică (panouri fotovoltaice + microturbină eoliană);
  • Mediu de stocare( 9 kW – 35 kW);
  • Stație de pompare/ epurare.

Această ediție a expoziției mondiale se desfășoară sub moto-ul „Connecting Minds, Creating the Future” și reunește participarea a 190 de state și organizații internaționale, fiind așteptat un flux de 25 de milioane de vizitatori.
Țara noastră aduce în atenția publicului larg potențialul din sectoarele: știință, inovație, cercetare și tehnologie, precum și oportunitățile sale economice, culturale și turistice, alături de istoria culturală și științifică românească. Totodată, va fi prezentat profilul activ al României în domeniul diplomației sportive și climatice, precum și contribuția importantă la identificarea de mijloace inovative și eficiente pentru soluționarea problemelor globale la nivel internațional.