Ministerul Energiei acreditează specialiști și reprezentanți ai societății civile în procesul de elaborare a Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050

Pentru o transparentizare completă a procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050 și din dorința de a gestiona cât mai eficient comunicarea între părțile interesate de procesul în sine și de rezultatul final, intenționăm să acredităm reprezentanții părților interesate care doresc să ia parte la consultările legate de elaborarea Strategiei.
Acreditarea constituie un demers formal prin care dorim să ne asigurăm că toate vocile implicate vor fi ascultate, iar punctele de vedere exprimate în legătură cu Strategia Energetică vor fi publice și luate în considerare.
În acest sens, cei care au participat deja sau vor să participe la dezbaterile publice anunțate de Ministerul Energiei sunt invitați să ne contacteze la adresa de e-mail sen@energie.gov.ro și să-și desemneze un reprezentant permanent. Vă rugăm să alegeți o persoană pe care o considerați cea mai potrivită pentru a vă reprezenta în acest proces de elaborare și care să poată sintetiza și reprezenta interesele, punctele de vedere și pozițiile organizației dumneavoastră.
Cei acreditați vor participa la consultările și dezbaterile demarate de Ministerul Energiei, în funcție de aria de interese și tematica pusă în discuție la fiecare întâlnire.
Precizăm că workshopurile specializate la nivel de subsector energetic, care vor fi organizate în perioada 15 februarie – 15 aprilie,  sub coordonarea Consiliului Consultativ, vor reuni grupuri de experți reputați.
Pentru o eficientizare a comunicării vă rugăm să ne transmiteți ori de câte ori credeți necesar opiniile dumneavoastră la adresa de e-mail sen@energie.gov.ro. Vă rugăm să ne transmiteți punctele dumneavoastră de vedere din timp pentru a le supune dezbaterii publice și, după caz, a le integra în viitoarea strategie.
Termenul-limită până la care așteptăm acreditările dumneavoastră este data de 15 februarie 2016.
Ministerul Energiei își dorește ca întregul proces să fie pe deplin transparent și contează pe deschiderea tuturor celor implicați.