2 noiembrie 2016

Ministerul Energiei a îndeplinit procedurile pentru acordarea ajutorului de salvare pentru Compania Națională a Uraniului

Ministerul Energiei a transmis miercuri, 2 noiembrie, la Ministerul Finanțelor Publice toate documentele necesare pentru acordarea primei tranșe, în valoare de 47,2 milioane de lei, din ajutorul de salvare de 62 de milioane de lei, aprobat de Guvern pentru Compania Națională a Uraniului (CNU).

Miercuri, 2 noiembrie, Ministerul Energiei a finalizat și a transmis către Ministerul Finanțelor Publice toată documentația necesară pentru acordarea ajutorului de salvare aprobat de Guvern pentru Compania Națională a Uraniului. Prin parcurgerea acestei etape, din perspectiva Ministerului Energiei, sunt îndeplinite toate condițiile pentru acordarea CNU a primei tranșe (47,2 de milioane de lei), destinată eficientizării companiei, din ajutorul de salvare de 62 de milioane de lei. Imediat ce Ministerul Finanțelor Publice va elibera banii, Ministerul Energiei îi va vira în contul Companiei Naționale a Uraniului.
Ministerul Energiei a fost autorizat să acorde un ajutor pentru salvare, în limita sumei de 62 milioane de lei, pentru o perioadă de 6 luni Companiei Naționale a Uraniului — S.A., care se confruntă cu dificultăți economico-financiare majore, printr-o Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern pe 5 octombrie.