24 noiembrie 2015

Întrevederea ministrul Energiei, domnul Victor Grigorescu, cu E.S. domnul Hans Klemm, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în România

București, 24 noiembrie 2015
COMUNICAT DE PRESĂ
Ministrul Energiei, domnul Victor Grigorescu, a avut marți, 24 noiembrie, o întrevedere cu E.S. domnul Hans Klemm, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în România. Cei doi oficiali au purtat discuții centrate pe securitatea energetică în regiune, finalizarea strategiei energetice naționale și aplicarea principiilor de guvernanță corporativă în activitatea companiilor din sectorul energetic.
Domnul ambasadorul Klemm a subliniat rolul potential pe care îl are România în asigurarea securității energetic în Sud-Estul Europei, în timp ce, la rândul său, ministrul Grigorescu a accentuat nevoia României de a menține un mix energetic echilibrat, respectiv pe dezvoltarea resurselor energetice indigene.
În ce privește Strategia Energetică, demnitarul român a reiterat că finalizarea strategiei energetice reprezintă o prioritate a mandatului său.
Ambasadorul S.U.A. a precizat că firmele americane care ar putea investi în țara noastră au nevoie de predictibilitate pentru proiectele din energie, iar finalizarea cât mai rapidă a stategiei ar avea un impact pozitiv asupra atragerii investițiilor străine, în general.
Cei doi oficiali au discutat despre rolul guvernanței corporative și îmbunătățirea cadrului legal în companiile din energie. Ministrul Victor Grigorescu a reafirmat principiul toleranței zero privind lipsa de integritate și professionalism a managerilor care conduc societățile din acest sector.
Biroul Relații Publice, Comunicare, Protocol