14 ianuarie 2016

Premierul Dacian Cioloș și ministrul Energiei, Victor Grigorescu, au avut o întâlnire de lucru la Ministerul Energiei

București, 14 ianuarie

COMUNICAT DE PRESĂ

Premierul Dacian Cioloș și ministrul Energiei, Victor Grigorescu, au avut, astăzi, o întâlnire de lucru, la sediul ministerului. În cadrul ședinței, Victor Grigorescu și-a prezentat echipa managerială și a sintetizat Planul de măsuri sectoriale al Ministerului Energiei pentru perioada următoare. Ministrul a punctat prioritățile mandatului său, printre care se numără finalizarea Strategiei Energetice Naționale, dar și îmbunătățirea criteriilor de selecție a managerilor din companiile de stat.

„Am discutat în primul rând de pregătirea şi, sper eu, finalizarea în cursul acestui an a strategiei energetice. Obiectivul ar fi să finalizăm această strategie pentru ca România să poată ști cum stă, care sunt perspectivele şi să poată participa activ la discuţiile privind constituirea Uniunii Energetice la nivel european, ştiind ce vrea de la această discuţie”, a declarat premierul României, la finalul întâlnirii.
La rândul său, ministrul Energie a declarat că un alt obiectiv, în mandatul său, este securitatea aprovizionării cu energie a populației și buna funcționare a sistemului energetic național. „Avem dorința și facem toate eforturile pentru a asigura energie, gaze naturale și agent termic, în perioada acestei ierni. Am vorbit despre necesitatea de a gândi din timp toate planurile și măsurile pentru perioada de iarnă, pentru a nu mai ajunge în aceeași situație, anul viitor.”
Discuțiile dintre cei doi oficiali și echipa de management a ministerului s-au axat și pe necesitatea dezvoltării pieței naționale de energie, evaluarea performanțelor companiilor la care statul este acționar, funcționarea sistemului energetic național într-o manieră sustenabilă în raport cu mediu, dar și despre finanțarea proiectelor energetice din Fonduri Europene și alte fonduri naționale existente.
credit foto: gov.ro