12 mai 2021

Întâlnire de lucru cu reprezentanții sindicatelor din cadrul Complexului Energetic Oltenia

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut miercuri, 12 mai,  întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pentru a elabora asupra detaliilor planului de restructurare al CEO și asupra măsurilor de protecție socială pentru angajații CEO.
De asemenea, discuțiile s-au concentrat pe bugetul Complexului Energetic Oltenia. Ministrul Energiei a ascultat fiecare sindicalist în parte, a reiterat măsurile de ajutorare a CEO luate de Guvernul României și necesitatea implementării planului de restructurare al Complexului, plan care va oferi noi posibilități de investiții și dezvoltare pentru Sistemul Energetic Național și pentru defazarea folosirii combustibilor care generează gaze cu efect de seră.
Ministrul Energiei:”Am discutat despre esența măsurilor luate de Guvern și Ministerul Energiei pentru a veni în ajutorul CEO și necesitatea implementării planului de restructurare al Complexului. Acest plan va oferi noi posibilități de investiții și dezvoltare pentru Sistemul Energetic Național. Din păcate, colegii revin la minister cu fel și fel de zvonuri care denaturează realitatea situației. Oamenii aceștia nu merită manipulări politice, astfel că mă așez la masă cu ei, de fiecare dată când este necesar, le explic și răspund direct tuturor neclarităților pe care le au. Avem soluții și oameni profesioniști cu care lucrăm. Punem în practică potențialul pe care îl avem. Este vorba despre schimbări în bine și de a nu lăsa pe nimeni în urmă, acesta este adevărul, nu disputele politice inutile
La întâlnire au participat și Directorul General al CEO, Daniel Burlan, precum și deputații PNL de Gorj, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină.