17 mai 2021

Întâlnire de lucru cu Andrei Năstase, liderul Platformei DA

Ministrul român al Energiei s-a întâlnit astăzi,17 mai, cu Andrei Năstase, liderul Platformei DA, însoțit de o delegație a Parlamentului Republicii Moldova.
Oficialii celor două state au discutat despre noile oportunități de colaborare în sectorul energetic, atât în ceea ce privește gazul natural, cât și energia electrică, acolo unde există un potențial imens de dezvoltare al relației economice dintre România și Republica Moldova.
Dincolo de sentimentul de frăție este necesară susținerea efectivă, care se vede prin proiecte comune reale și concrete în domeniul energetic. Am demonstrat, prin gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, că putem să derulăm aceste proiecte. Acum trebuie să continuăm și să dezvoltăm inițiativele energetice comune. Cred că sectorul energiei electrice reprezintă o zonă de interes și potențial. Parcursul european al Republicii Moldova presupune și reformarea modului în care este administrat sectorul energetic din această țară, iar astăzi, în discuția cu prietenul meu Andrei Năstase, mi-am arătat disponibilitatea de a lucra umăr la umăr cu el și de colegii săi pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.
Ministrul Energiei i-a asigurat de tot sprijinul României în condițiile angajamentului pentru parcursul european al Republicii Moldova.