14 ianuarie 2022

Întâlnire de lucru cu E.S. Ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andrew James Noble

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut astăzi, 14 ianuarie, o întâlnire de lucru cu Excelența Sa, Ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andrew James Noble. Discuțiile au fost axate pe colaborarea dintre cele două state în domeniul energiei. Printre subiectele abordate, s-au regăsit dinamica investițiilor și proiectele eoliene offshore.
Delegația britanică s-a arătat interesată de creșterea nivelului de investiții, accentuând oportunitățile din sectorul românesc. Totodată a fost exprimat interesul pentru un posibil schimb de expertiză în ceea ce privește domeniul politicilor naționale din sectorul energetic, în special pentru eolian offshore.
Partea română și-a exprimat încrederea că Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va participa la proiecte de investiții energetice prin intermediul companiilor sale. Ambele părți au convenit asupra continuării colaborării bilaterale pe termen lung în domeniul energetic.
La întâlnire au mai participat Dan-Dragoș Drăgan, Secretar de Stat și Diana Codău, Director Direcția Afaceri Europene și Relații Internaționale, iar din partea delegației britanice, Chris Frean, Directorul Departamentului de Diplomație Economică și Luiza Crăciun, Directorul Adjunct al Departamentului Comercial.