7 iunie 2016

Forumul global Clean Energy Ministerial a tratat teme legate de energiile regenerabile, eficiența energetică și accesul la energie

A șaptea întâlnire Clean Energy Ministerial (CEM), un forum global care își propune să promoveze politici și programe în domeniul tehnologiilor energiei curate, a avut loc în perioada 1-2 iunie, în San Francisco.
În cadrul forumului CEM, unde a participat și Carlos Moedas, Comisarul European pentru știință, cercetare și inovație, s-a discutat despre strategiile de eficiență energetică, gestionarea cererii de energie, programe de eficiență, aparate pentru răcire și alte teme legate de domeniul tehnologiilor energiei curate.
Comisia Europeană este implicată în două inițiative CEM – una legată de echipamentele super eficiente și alta referitoare la Rețeaua Internațională de acțiune Smart Grid (ISGAN).
Forumul CEM are în componență 23 de state și Comisia Europeană care împreună cumulează aproximativ 90% din investițiile mondiale în tehnologiile energiei curate și 75% din emisiile cu efect de seră la nivel mondial. CEM se întrunește o dată pe an, iar următoarea reuniune va avea loc în China.
Sursa: Comisia Europeană
Sursa foto: Comisia Europeană