19 februarie 2016

Declarație de presă a ministrului Energiei, Victor Grigorescu, despre situația Complexului Energetic Oltenia

București, 19 februarie 2016
DECLARAȚIE DE PRESĂ
Soarta Complexului Energetic Oltenia stă în mâinile Ministerului Energiei și a sindicatelor din Târgu Jiu. De aceea, e timpul să recunoaștem unde am greșit. Ministerul Energiei trebuie să recunoască faptul că a stat ani de zile impasibil la ce se întâmpla acolo și acum trebuie să își asume greșelile indiferent de cine a fost ministru. Sindicatele trebuie să recunoască și ele că uneori s-au lăsat purtate de orgolii sau au fost influențate de grupuri de interese care nu aveau de-a face cu interesul celor pe care îi reprezentau.
Situația se poate repara într-un singur fel: punând acum interesul companiei mai presus de orice altceva. Într-o companie cu o pierdere financiară-record oamenii, riscă să își piardă locurile de muncă. Singura soluție este oprirea devalizării companiei.
Celor care gândesc că e nevoie de o schimare radicală le spun că au dreptate. Este exact momentul unei schimbări radicale. Dar nu una în stradă, ci una care să recunoască greșelile făcute și care să pună capăt furtului din companie. Cine își dorește să salveze Complexul Energetic Oltenia trebuie să își asume că acum e momentul să scoatem această societate din zona intereselor particulare ale celor care au lucrat din greu la falimentarea ei”.
Biroul de Comunicare Publică și Relații Publice