25 iunie 2019

Astăzi, 25 iunie 2019, a avut loc ultima reuniune a Consiliului Energie, sub actualul mandat al Președinției române a Consiliul UE

Astăzi, 25 iunie 2019, a avut loc ultima reuniune a Consiliului Energie, sub actualul mandat al Președinției române a Consiliul UE. Reuniunea a fost prezidată de ministrul Energiei, Anton Anton.
”Sunt extrem de mândru de eforturile depuse și de rezultatele pe care Președinția română le-a realizat pentru o piață europeană a gazelor naturale echitabilă și competitivă, finalizând cu succes negocieri dificile pe dosare precum Directiva privind gazele naturale și Mecanismul pentru interconectarea Europei, dosarul din urmă fiind negociat fără elementele de buget care țin de procesul Cadrului Financiar Multianual. Totodată, am obținut și abordarea generală pentru dosarul privind Eficiența energetică a pneurilor, pentru a fi folosită ca bază a negocierilor Consiliului cu Parlamentul European.
A fost o mare responsabilitate și o adevărată onoare să prezidez, în numele Președinției române, munca importantă a Consiliului de Energie și să ne aducem o contribuție substanțială la implementarea și consolidarea Uniunii Energiei cu un impact major pentru cetățeni și, de ce nu, pentru viitorul nostru”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton. Totodată, Consiliul UE a adoptat astăzi Concluziile propuse de Președinția română pe tema viitorului sistem energetic în UE, menit să asigure tranziția energetică și atingerea obiectivelor energie-schimbări climatice cu orizontul post 2030. Prin acest set de concluzii, subliniem importanța asigurării ca cetățenii și mediul de afaceri să se afle în centrul procesului de tranziție energetică care trebuie să fie, în egală măsură, echitabilă și justă, cu considerarea impactului asupra consumatorilor vulnerabili și asupra competitivității industriei”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton.
La finalul reuniunii, ministrul Anton a predat ștafeta Consiliului TTE omologului său finlandez, ministrul Economiei, Katri Kulmuni.