6 februarie 2020

6 februarie 2020 – Astăzi a fost convocat pentru a doua oară Comandamentul din Cadrul Dispeceratului Energetic Național. Este primul moment mai dificil al acestei ierni, în mod special din cauza vitezelor vântului înregistrate în anumite părți ale țării.

6 februarie 2020  –  Astăzi a fost convocat pentru a doua oară Comandamentul din Cadrul Dispeceratului Energetic Național. Este primul moment mai dificil al acestei ierni, în mod special din cauza vitezelor vântului înregistrate în anumite părți ale țării.
După datele analizate în Comandament, producătorii nu au disfuncționalități însă la distribuțiile de energie electrică s-au înregistrat ruperi de linii aeriane, din cauza vântului și a căderilor de copaci.
Ca urmare a măsurilor dispuse, situația de astăzi de la ora 16:00 se prezintă astfel:
🔴În județele Brăila și Buzău, echipele de intervenție sunt în teren și lucrează pentru reconectare;
❄În zona Moldovei situația s-a îmbunătățit. Din cei aproximativ 22000 de consumatori nealimentați aseară la ora 22:00, acum mai sunt 615;
🔴Situație dificilă a rămas în Dobrogea, Ialomița, Tulcea, Călărași și Constanța, zone în care de asemenea, echipele operative lucrează intens pentru reconectare.
❄În Banat s-a închis starea de urgență;
❄În zona Munteniei situația a revenit la normal.
Se dispun în continuare măsuri pentru urgentarea intervențiilor de reconectare a consumatorilor afectați de lipsa energiei electrice.