10 februarie 2020

10 februarie 2020 – Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a avut întâlniri cu importanți lideri europeni

10 februarie 2020  – Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a avut întâlniri cu importanți lideri europeni
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a avut astăzi, 10 februarie 2020, la Bruxelles, o serie de întrevederi de lucru cu Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv și comisar european pentru concurență, Kadri Simson, comisar european pentru energie și Thierry Breton, comisar european pentru piața internă.
Din componența delegației condusă de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a făcut parte și Niculae Havrileț, Secretar de Stat în cadrul ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
Pe agenda discuțiilor au fost abordate subiecte precum Compania Națională a Uraniului; Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara; Prioritățile Comisiei Europene în domeniul Energiei, Acordul Verde European și Mecanismul pentru o Tranziție Echitabilă (Just Transition Mechanism); Planurile Naționale Integrate Energie-Schimbări Climatice (NECPs) și alte subiecte de interes.
Totodată, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a salutat decizia anunțată luni, 10 februarie, de Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv și comisar european pentru concurență de a aloca suma de 53 de milioane euro pentru programul de extindere în România a stațiilor de încărcare pentru vehiculele cu emisii reduse.
Măsura va contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a altor emisii poluante, fără a denatura concurența pe piața unică. Și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri sprijină programele și măsurile de reducere a emisiilor de CO2.