26 octombrie 2018

26-10-2018 – A fost înființat Fondul de Investiții Româno- Kazah în domeniul energiei

A fost înființat Fondul de Investiții Româno- Kazah în domeniul energiei
 
Astăzi, 26 octombrie 2018, KazMunayGas International (KMGI) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), deținută de Ministerului Energiei, au semnat contractul de asociere prin care se înființează Fondul de Investiții în Energie româno-kazah.
Înființarea fondului de investiții este prevăzută în Memorandumul de Înțelegere dintre statul român și KMGI (fostul Grup Rompetrol).
Ministrul Energiei, Anton Anton, și secretarul de stat Robert Tudorache au participat la evenimentul oficial de semnare a documentelor de înființare a fondului.
”România are nevoie de investiții în energie, iar fondul care a fost astăzi creat este un nou instrument de finanțare a sectorului energetic românesc. Momentul de astăzi are, în opinia mea, o dublă importanță: pe de o parte, ducem la bun sfârșit un proiect demarat acum câțiva ani, iar pe de altă parte, înființarea acestui fond va permite injectarea în sectorul energetic a unor sume considerabile”, a declarat Ministrul Energiei, Anton Anton.
Fondul româno-kazah preconizează un nivel investițional de aproximativ 1 miliard de dolari pe o durată de 7 ani.
Structura acționariatului fondului de investiții ce va derula proiecte în domeniul energiei este: KMGI – 80% și statul român – 20%.