12 iunie 2018

12.06.2018 – Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, a efectuat o vizită la Liceul Tehnologic “Astra” din Pitești.

Secretarul de stat Robert Tudorache, la Liceul “Astra”
Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, a efectuat o vizită la Liceul Tehnologic “Astra” din Pitești. Reprezentantul Ministerul Energiei le-a cerut elevilor să încerce să își convingă prietenii să vină către învățământul profesional și cel dual de la acest liceu pentru a beneficia de un viitor sigur în țara noastră.
”Mă bucur că am găsit o deschidere deosebită din partea conducerii de la Astra. Apreciez foarte mult eforturile conducerii și mai ales ale directoarei Maria Ionică pentru că a reușit să implementeze cu succes clase de învățământ dual și profesional, cu parteneri din zona economică extrem de puternici, de la Distribuție Oltenia și OMV, până la Dacia și Lisa Draxlmaier. Cea mai importantă resursă umană a unei țări sunt oamenii bine pregătiți, iar ei au șansa să fie bine pregătiți la Astra, iar mulți dintre ei să se angajeze imediat ce termină cu salarii bune și cu locuri de muncă sigure. Chiar dacă sunt avocat de profesie, eu îi îndemn pe toți tinerii să se gândească la faptul că pot găsi oportunități uriașe în zona acestui învățământ profesional și dual, cu garanții mult mai mari că după finalizarea studiilor pot găsi un loc de muncă foarte bine plătit, spre deosebire de opțiunile pe care le oferă o facultate teoretică. Piteștiul are, prin liceul Astra și prin Universitatea din Pitești, două zone de învățământ care oferă capacitatea de a forma specialiști deosebiți în zona energiei, iar tinerii din zonă nu ar trebui să rateze astfel de oportunități”, a afirmat Secretarul de Stat Robert Tudorache.