7 februarie 2019

07.02.2019- Ministrul Energiei a efectuat o vizită la Iernut

Ministrul Energiei, Anton Anton, a desfășurat astăzi, 7 februarie 2019, o vizită de lucru la Iernut, județul Mureș, unde se află în construcție termocentrala pe gaze naturale a companiei de stat Romgaz.
Ministrul a discutat cu constructorii și cu reprezentanții Romgaz despre calendarul de execuție a noii termocentrale, care va avea un rol strategic în asigurarea alimentării cu energie a zonei de Nord a țării, zonă deficitară din perspectiva unităților de generare a electricității.
”Preocuparea mea majoră este ca această investiție să fie finalizată la timp și să furnizeze energie în sistem. Prin această investiție, Romgaz își va consolida poziția de actor strategic pe piața energetică. Mai mult, centrala de la Iernut face parte și din planul nostru de creștere a consumului de gaz în România și de pregătire a pieței pentru momentul începerii exploatării gazelor din Marea Neagră”, a declarat Ministrul Energiei, Anton Anton.
Investiția, în valoare de 270 de milioane de euro, este finalizată în proporție de 74%, iar termocentrala va fi operațională în prima parte a anului 2020.