1 februarie 2019

01.02.2019 – Ministerul Energiei a emis actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore necesare pentru punerea în producție a gazelor naturale din perimetrul XV Midia, operat de compania Black Sea Oil & Gas

Ministerul Energiei a emis actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore necesare pentru punerea în producție a gazelor naturale din perimetrul XV Midia, operat de compania Black Sea Oil & Gas. Actul de autorizare permite începerea construirii infrastructurii offshore a Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia.
”Acest act de autorizare este extrem de important, nu doar pentru titularul proiectului, ci si pentru sectorul energetic românesc în ansamblul său. Actul este o premieră în industria petrolieră offshore a României după 1989. Subiectul rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră a fost îndelung discutat și proiectat ca o oportunitate a României de a contribui la securitatea energetică a Europei și de a deveni un hub regional. Acest act face trecerea de la toate aceste dezbateri la acțiune efectivă și este și un semn de încredere că putem, împreună cu companiile care au investit în explorare în Marea Neagră, să valorificăm resursele energetice de care dispunem”, a declarat Ministrul Energiei, Anton Anton.