5 iulie 2023

Succes istoric! Oferta Hidroelectrica fost suprasubscrisă de mai multe ori, cererea fiind ridicată atât din partea investitorilor de la nivel global, cât și din partea investitorilor din România.

 

Oferta Hidroelectrica, incluzând acțiunile suplimentare supra-alocate în scop de stabilizare, constă în 89.708.177 acțiuni, ce reprezintă 19,94% din capitalul social emis al Hidroelectrica și întreaga participație a Fondului Proprietatea în societate. Alocarea acțiunilor oferite a avut loc pe 5 iulie 2023, Hidroelectrica și Fondul Proprietatea au decis să realoce acțiuni din tranșa investitorilor instituționali către tranșa investitorilor retail, iar ca urmare investitorilor instituționali le-au fost alocate 71.766.542 acțiuni și investitorilor de retail le-au fost alocate 17.941.635 acțiuni, reprezentând 80%, și, respectiv, 20% din numărul total de acțiuni vândute (incluzând acțiunile suplimentare supra-alocate în scop de stabilizare).

Investitorii principali au achiziționat în total echivalentul a 2,24 miliarde de lei în acțiuni la prețul de ofertă, sub rezerva anumitor condiții uzuale.

Prețul de ofertă a fost stabilit la 104 lei pe acțiune oferită, ceea ce implică o capitalizare de piață de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde EUR). Sebastian Burduja, ministrul energiei; „Vorbim de un eveniment așteptat de peste zece de ani și despre cea mai mare listare din istoria Bursei de Valori București și din istoria regională recentă a piețelor de capital. Să listezi o companie înseamnă transparență, înseamnă asumare, capitalizare, înseamnă, de fapt, o economie de piață modernă. Acest success istoric al listării Hidroelectrica arată că a fost o opțiune corectă, care a depășit orice așteptări. Sunt liberal și acesta este drumul de urmat și pentru alte companii din portofoliul ministerului pe care îl conduc”.

Admiterea și începerea tranzacționării pe Bursa de Valori București vor avea loc în data de 12 iulie 2023, sub simbolul „H2O”.