Strategia Energetică a României: Peste 40 de specialiști din domeniul energiei au participat la sesiunea de lucru „Guvernanță energetică”

Cea de-a patra sesiune de lucru din etapa de analiză calitativă din procesul de elaborare a noii Strategii Energetice a României, Guvernanță energetică, a avut loc luni, 4 aprilie 2016. Evenimentul a fost găzduit de Academia de Studii Economice din București.
La dezbatere au participat peste 40 de experţi din sectorul energetic, din administrația publică centrală, companii și asociații profesionale, precum şi din autorităţile de reglementare.
Specialiștii au participat la o ședință de plen ce a cuprins trei sesiuni. Prima sesiune a dezbătut „Rolul statului ca deținător de active în sectorul energetic” și  „Guvernanța corporativă a companiilor de stat din sectorul energetic”, fiind moderată de Secretarul de Stat în Ministerul Energiei Cristian Bușu.
A doua sesiune de lucru, moderată de Corina Murafa, a abordat „Organizarea instituțională a sectorului energetic: rolurile și responsabilitățile actorilor din sistem” și „Actul administrativ în sectorul public din domeniul energetic”.
Ultima sesiune, cea despre „Principii și practici de bună guvernanță în sectorul public din domeniul energetic”, a fost moderată de Cătălina Nedelcu, Director de Cabinet al Secretarului de Stat Cristian Bușu.
În cadrul acestei etape din procesul de elaborare a Strategiei Energetice a României, va mai avea loc sesiunea de lucru Securitate și diplomație energetică, joi, 14 aprilie 2016.
Puteți consulta minuta Sesiunii de lucru Guvernanță energetică Aici.