16 ianuarie 2023

Secretarul de stat Dan Drăgan a avut o întâlnire de lucru cu ministrul Afacerilor Europene din Finlanda Tytti Tuppurainen

Secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Drăgan a avut luni, 16 ianuarie,  o întâlnire de lucru cu o delegație finlandeză condusă de Tytti Tuppurainen, ministrul Afacerilor Europene și Proprietății de Stat.

Discuțiile au vizat colaborarea dintre cele două state în domeniul energiei, în contextul îndeplinirii obiectivelor privind producerea de energie din surse regenerabile. Totodată, au fost aduse în discuție investițiile în industria nucleară din România, necesitatea diversificării surselor de energie, în vederea creșterii securității energetice, precum și potențialul energetic offshore din Marea Neagră, care urmează a fi valorificat.

La întâlnire au mai participat, din partea delegației finlandeze: Satu Keskinen, subsecretar de stat pentru afaceri europene, Marjut Akola, ambasador al Finlandei în România, Emilia Tervonen, consilier al ministrului, Elisa Alho-Kullstro, prim-colaborator al ambasadorului Finlandei în România. Din partea delegației române au mai participat: Mariam El-Hek, director al Direcției Europa Occidentală și Europa Centrală din Ministerul Afacerilor Externe din România, și Diana Codău, director al Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale din Ministerul Energiei, precum și reprezentanți ai altor direcții și direcții generale din Ministerul Energiei.