24 octombrie 2016

Secretarul de Stat Cristian Bușu a participat la conferința anuală Black Sea Oil and Gas

Secretarul de Stat în Ministerul Energiei Cristian Bușu a participat vineri, 21 octombrie, la a patra conferință anuală Black Sea Oil and Gas, la Sofia. În cadrul evenimentului Cristian Bușu a vorbit despre rolul strategic pe care îl are România în regiune, dar și despre contribuția pe care o va aduce conducta BRUA.
„România asigură securitatea energetică în regiune și în Europa și are potențialul de a consolida acest rol contribuind în mod activ prin intermediul politicilor și programelor sale pentru îndeplinirea obiectivelor Uniunii Europene în sectorul energetic. Țara noastră promovează și implementează o strategie integrată în sectorul gazelor, atât pentru transportul gazelor naturale și pentru segmentul de stocare, având efecte pozitive asupra consolidării cooperării regionale între România și țările vecine. Strategia integrată este în acord cu obiectivele Uniunii Europene și este inclusă în noua dimensiune promovată de UE”, a declarat Secretarul de Stat.
Cristian Bușu a adăugat că BRUA va avea o contribuție majoră în ceea ce privește securitatea energetică a regiunii.
„Proiectul BRUA, o parte integrantă a coridorului vertical, va facilita transmiterea potențialelor resurse de gaze naturale de la Marea Neagră. BRUA are ca scop dezvoltarea pe teritoriul românesc a uneo conducte bulgaro-română-ungară-austriacă. Finalizarea acestui proiect va avea o contribuție majoră în ceea ce privește siguranță energetică în regiune”, a subliniat Cristian Bușu.