4 martie 2016

Secretarul de Stat Corina Popescu a participat la "International Conference on Business Excellence in Energy, Climate Change and Sustainability"

Secretarul de Stat Corina Popescu a participat joi, 3 martie 2016, la International Conference on Business Excellence in Energy, Climate Change and Sustainability (ICBEE), eveniment organizat de Societatea pentru Excelență în Afaceri, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București și Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străină (FABIZ).

Conferința a reunit specialiști în domeniul energetic, dar și profesori și studenți ai Academiei de Studii Economice.
În cadrul întâlnirii, Secretarul de Stat Corina Popescu a evidențiat nevoia susținerii tinerilor studenți prin metode cât mai practice și prin interacțiuni cu specialiști din domeniul lor de activitate.
„Cred că sectorul are nevoie de tineri, are nevoie de inventivitatea lor, de ideile inovatoare. Acesta este și motivul pentru care consider că peste tot își pot aduce, chiar dacă nu au experiență, propria contribuție. Tocmai de asta noi, la Ministerul Energiei, susținem tinerii. Avem programe dedicate lor, două internship-uri pe perioada verii pe care le oferim tinerilor absolvenți din cele doua direcții: energie electrică și țiței și gaze”, a subliniat Secretarul de Stat.
Doamna Corina Popescu a discutat și despre principalul obiectiv al Ministerului Energiei, acela de a elabora Strategia Energetică Națională. „Nu ne-am propus să construim o strategie într-un grup de lucru restrâns, ci am vrea să organizăm o serie de workshop-uri pentru a vedea ce spune și industria. Nu cred într-o strategie elaborată restrâns, ci mi se pare important să cunoști și necesitățile efective ale sectorului”, a declarat Corina Popescu.
La conferință au mai participat:

  • Valeriu Binig, din partea Ernst & Young Romania;
  • Constantin Brătianu, profesor universitar la ASE Bucuresti;
  • Radu Dudău din partea Energy Policy Group.
  • Iulian Iancu din partea Camerei Deputaților, Comisia pentru Industrie și Servicii;
  • Ion Lungu, din partea CEZ Trade Romania; AFEER;