16 ianuarie 2024

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, în urma întâlnirii cu Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA în România: ”Securitatea energetică este un bun comun”

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a primit marți vizita lui Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA în România și a lui E.S. George James Tsunis, ambasadorul SUA în Grecia. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre importanța cooperării energetice și a interconectivității regionale.

 

Printre subiectele principale menționate în cadrul discuțiilor dintre ministrul Energiei din România și cei doi ambasadori ai SUA se numără dezvoltarea energetică nucleară,  consolidarea infrastructurii de transport a energiei și extinderea capacităților de producție din surse regenerabile:

 

„Securitatea energetică este un bun comun, care presupune interconectare. Am discutat cu doamna ambasador SUA în România, Kathleen Ann Kavalec, și cu E.S. George James Tsunis, ambasadorul SUA în Grecia despre întărirea cooperării și interconectivității regionale în Europa Centrală și de Est, precum și în Europa de Sud – Est, despre dezvoltarea energetică nucleară, consolidarea infrastructurii de transport a energiei și extinderea capacităților de producție din surse regenerabile.

 

Relația europeană cu partenerul strategic american rămâne la fel de strânsă, acesta având o contribuție esențială la consolidarea securității energetice, beneficiu comun pentru întreaga regiune.

 

România își extinde rapid capacitățile de generare a electricității, precum și exploatările de gaze în Marea Neagră. Intenționăm să extindem producția de energie eoliană, solară și offshore, pentru a întări rolul de pilon al securității energetice regionale al țării noastre.

Partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii, ne este alături, demonstrând angajamentul comun pentru prosperitate și securitate în regiune” a transmis ministrul Sebastian Burduja în urma întâlnirii.