13 aprilie 2022

Ministrul Energiei Virgil Popescu a făcut o vizită de lucru in Israel

Ministrul Energiei Virgil Popescu a realizat în perioada 10 – 13 aprilie o vizită de lucru în Israel. Miercuri a avut o întâlnire de lucru cu  cu ministrul Energiei din Israel Karine Elharrar.
Întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Israel, în mod special în domeniul energiei, este un deziderat important de atins. În aceste zile împreună cu Cosmin Ghiță – CEO SNN, Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Aristotel Jude – CEO Romgaz și Răzvan Popescu CFO Romgaz facem o vizită de lucru în Israel. Vizăm cooperare pe un larg palier în sectorul energetic: gaze, energie electrică, RES și alte tehnologii. În această dimineață am avut un dialog foarte bun cu reprezetanții companiei NewMed Energy, compania grupului Delek, care exploatează cel mai mare zăcământ offshore de gaz din Israel. Le-am transmis că suntem interesați de diversificarea surselor de aprovizionare și putem importa LNG, din Israel, via Egipt. Trebuie să valorificăm toate oportunitățile pentru întărirea securității energetice a României”, a declarat Virgil Popescu.
Totodată, ministrul Energiei a avut întâlniri de lucru reprezetanții companiei NewMed Energy, compania grupului Delek, care exploatează cel mai mare zăcământ offshore de gaz din Israel, cu cei ai Israel Electric Company și cu cei ai companiei Doral – Energy.
Ministrul Energiei a avut o vizită de lucru la Institutul Național pentru Export din Israel unde a avut discuții cu reprezentanții companiilor care au soluții inovatoare pentru domeniul energiei.
Din delegația au făcut parte Cosmin Ghiță – CEO SNN, Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Aristotel Jude – CEO Romgaz și Răzvan Popescu CFO Romgaz.