17 martie 2021

Ministrul Energiei Virgil Popescu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles

Ministrul Energiei Virgil Popescu a efectuat în perioada 15, 16 martie 2021 o vizită de lucru unde a avut mai multe întrevederi cu înalți oficiali europeni: Kadri Simon, comisarul european pentru energie, Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune și reforme, Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi și cu Margrethe Vestager, Vicepreședinte executiv al Comisiei Europene.

În cadrul discuțiilor ministrul Energiei a prezentat principalele priorități ale guvernului român în domeniul energiei, cu accent pe investițiile ce vor fi realizate în cadrul PNRR.
A reconfirmat angajamentul României în efortul colectiv al Statelor Membre pentru atingerea obiectivelor Green Deal și neutralității climatice 2050.
De asemenea, a reconfirmat obiectivul politic al României de a menține și recunoaște în cadrul politicilor europene a rolului gazelor naturale ca și combustibil de tranziție. Ministrul român a exprimat interesul țării noastre de a utiliza cât mai eficient noul instrument pentru tranziția justă.
Totodată, Virgil Popescu a discutat cu Margrethe Vestager, Vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, despre planurile de restructurare ale CEO și CEH.