14 aprilie 2016

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a întâlnit miercuri cu Vladimir I. Nekrasov, prim-vicepreşedintele Companiei ruse Lukoil

București, 14 aprilie 2016
COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a întâlnit miercuri, 13 aprilie, cu Vladimir I. Nekrasov, prim-vicepreşedinte al Companiei ruse Lukoil, aflat într-o vizită de lucru în România. În cadrul discuțiilor au fost abordate teme legate de  producția și activitatea curentă a companiei Lukoil, investițiile necesare pentru eficiența energetică și de mediu, precum și perspectivele de dezvoltare viitoare ale Rafinariei Lukoil din Ploiești.

Oficialul rus a prezentat și o parte din programele viitoare ale companiei în România, punând accent pe continuarea activităților de explorare în cadrul Consorţiului din care mai fac parte firma americană PanAtlantic şi Romgaz a zăcământului de gaze Lira din perimetrul Trident din Marea Neagră, conform contractului de concesiune existent. În baza  evaluărilor preliminare, rezervele de gaze evidenţiate până în prezent depăşesc 32 miliarde m.c., iar cercetările vor continua atât prin lucrări de explorare seismică, cât şi prin noi forări cu sonda de prospecţiuni.
Ministrul Victor Grigorescu a prezentat acţiunile întreprinse de Ministerul Energiei pe linia reactualizării Strategiei Energetice a României și a subliniat atenţia pe care o acordă evaluării resurselor energetic, în care un rol important îl pot avea posibilele rezerve de hidrocarburi din Marea Neagră.
Biroul de Comunicare Publică și Relații Publice