9 februarie 2016

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a întâlnit cu E.S. domnul Karst Vagn Nielsen, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Regatului Danemarca în România

București, 09 februarie 2016

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a întâlnit luni, 8 februarie 2016, cu E. S. domnul Karst Vagn Nielsen, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Regatului Danemarca în România.

În cadrul întrevederii au fost discutate direcțiile de acțiune ale celor două țări în domeniul energetic, cum ar fi asigurarea securității și eficienței energetice.

,,Regatul Danemarca este un partener economic important al României, iar apartenența la Uniunea Europeană a celor două state presupune o strânsă cooperare, inclusiv în domeniul energetic. Experiența daneză în domeniul soluțiilor adoptate pentru încălzirea centrală (termoficare) poate constitui o temă de colaborare între specialiștii din cele două țări”, a declarat ministrul Victor Grigorescu.
Demnitarul român a exprimat disponibilitatea ministerului de a colabora cu Ambasada Regatului Danemarcei și cu firmele daneze prezente pe piață, inclusiv pentru atragerea de noi investitori din această țară, în domeniul energetic.
Informații de background:
În primele 10 luni din 2015, volumul schimburilor comerciale româno-daneze a fost de 403,2 milioane de euro, exportul românesc înregistrând 182,4 milioane de euro, iar importul 220,8 milioane de euro. La 30 noiembrie 2015, conform datelor Oficiului Național Registrul Comerțului, în România erau înregistrate 858 societăți cu capital danez (0,43% din totalul societăților străine din România), cu un capital investit de 222,7 milioane de euro, reprezentând 0,57% din capitalul străin subscris în țara noastră, ceea ce plasează Danemarca pe locul 23 în topul investițiilor străine în România.
Biroul de Comunicare Publică și Relații Publice