27 noiembrie 2023

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a dat sâmbătă startul campaniei “Case cu Căldură” în cadrul Parteneriatului pentru Combaterea Sărăciei Energetice

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a dat sâmbătă startul campaniei “Case cu Căldură”; în cadrul Parteneriatului pentru Combaterea Sărăciei Energetice. Reprezentanții Ministerului Energiei și ai Asociației Energia Inteligentă au pregătit în Valea Doftanei primele pachete de lemne care vor fi dăruite familiilor nevoiașe care se încălzesc cu lemne de foc.

“Am început din timp demersurile de strângere a lemnelor ca să le putem oferi familiilor care au nevoie de de acest ajutor iarna aceasta. Ați fi surprinși că inclusiv în București există case care nu au gaze și sunt oameni care iarna poate stau în frig pentru că lemnele de foc au devenit foarte scumpe.

Alături de Asociația Energia Inteligentă și cu sprijinul Crucea Roșie am găsit această soluție cu sprijinul voluntarilor din minister, dar nu numai, care să ne ajute să strângem lemne de foc, de la arbori marcați, care oricum trebuiau tăiați pentru însănătoșirea pădurii. Important este să aducem în această iarnă căldură în casele și sufletele tuturor românilor care chiar au nevoie” a transmis ministrul Sebastian Burduja.

Campania de strângere a lemnelor se desfășoară în satul Teșila, din comuna Valea Doftanei, fiind folosiți doar arbori marcați, degradați, care trebuie tăiați.

Proiectul “Case cu Căldură” se desfășoară în cadrul Parteneriatului pentru Combaterea Sărăciei Energetice dintre Ministerul Energiei și Asociația Energia Inteligentă.