9 august 2018

Ministrul Energiei Anton Anton a participat astăzi, 9 august 2018, la semnarea unui protocol de colaborare între Ministerul Mediului și Hidroelectrica.

Ministrul Energiei Anton Anton a participat astăzi, 9 august 2018, la semnarea unui protocol de colaborare între Ministerul Mediului și Hidroelectrica. Protocolul a fost semnat la hidrocentrala Stejaru, județul Neamț, de Grațiela Gavrilescu, Viceprim-Ministru și ministru al Mediului, și de Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroeletrica, societate controlată majoritar de Ministerul Energiei. Protocolul semnat astăzi este fundamentat pe un acord de colaborare existent deja între cele două ministere și are ca scop identificarea și aplicarea de soluții și proiecte pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu, conservarea biodiversității și dezvoltarea durabilă. 
”Am venit la hidrocentrala Stejaru pentru a evalua problemele de poluare apărute în ultima vreme și care pun Hidroelectrica în situația de a cheltui sume importante de bani pentru curățarea lacurilor de acumulare. Am început cu Barajul Bicaz. Este păcat că pe cel mai mare lac de acumulare din România plutesc PET-uri. Am convingerea că industria energetică și protecția mediului sunt inseparabile și de aceea avem nevoie să facem investiții pentru prosperitate și pentru a păstra mediul curat pentru copiii noștri. Un alt motiv pentru care am venit la hidrocentrala Stejaru este de a avea o imagine clară asupra investițiilor în retehnologizare derulate de Hidroelectrica. Multe hidrocentrale se apropie de sfârșitul duratei de viață și au nevoie de aceste investiții. Am discutat și despre proiectele începute dar încă nefinalizate și despre soluțiile pentru finalizarea acestora și sper ca acestea să fie duse la bun sfârșit. Nu în ultimul rând, eforturile pe care Ministerul Energiei și Hidroelectrica le depun sunt pentru începerea cât mai rapidă a hidrocentralei Tarnița. Este singura soluție viabilă de stocare a energiei și este un proiect de care întreg sistemul energetic românesc are nevoie”, a declarat Ministrul Energiei Anton Anton.