2 august 2016

Ministerul Energiei va publica, periodic, pe pagina sa de internet rapoarte ale Corpului de Control, în urma verificărilor efectuate la companiile de stat care activează în sectorul energetic

Ministerul Energiei a publicat în ultimele două zile, pe pagina de internet a instituției, raporte ale Corpului de Control al ministrului Energiei, privind verificări vizând aspecte din activitatea Oil Terminal S.A. Constanța, dar și cu privire la activitatea Direcției Generale Țiței și Gaze Naturale din cadrul Ministerului Energiei. Este de remarcat faptul că Nota Corpului de Control privind verificările efectuate la Societatea Oil Terminal S.A. Constanța, a fost întocmită ca urmare a unei sesizări primite prin intermediul Avertizorului de Integritate, instrument lansat pe site-ul Ministerului Energiei în luna februarie 2016.
„Vom publica periodic rapoarte ale Corpului de Control pentru o mai bună transparentizare a activității ministeriale. Mă bucur că, de exemplu, Nota Corpului de Control privind verificările făcute la Societatea Oil Terminal este rezultatul unei sesizări primite prin Avertizorul de Integritate. Aceasta este dovada faptului că instrumentul este funcțional și dă rezultate. Sper ca în următoarea perioadă, Avertizorul de Integritate să devină un instrument esențial în lupta anticorupție la nivelul companiilor de stat”, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.
Corpul de Control al Ministrului Energiei desfășoară, în continuare, o acțiune de verificare la Oil Terminal S.A. pentru a clarifica restul aspectelor privind activitatea societății în perioada 1 ianuarie 2013 – 31 decembrie 2015, dar și alte elemente semnalate prin intermediul Avertizorului de Integritate.
Cât privește verificările la Direcția Generală Țiței și Gaze Naturale din cadrul Ministerului Energiei, acestea au fost inițiate în urma unei sesizări, înregistrate în ianuarie 2016, prin care s-a solicitat verificarea modului în care au fost exercitate drepturile și obligațiile concedentului și ale concesionarului în contractele de concesiune a serviciului public de distribuție a gazelor naturale, fiind vorba despre două contracte din 2011 și un contract din 2010.
Contractele au fost încheiate între Ministerul Ecomomiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, în calitate de concedent, și societatea Tehnologica Radion SRL, în calitate de concesionar, și au avut ca obiect concesionarea serviciului public de distribuție a gazelor naturale din localitățile aparținătoare comunei Poiana Lacului, din județul Argeș.
Rapoartele pot fi consultate în secțiunea Rapoarte și Studii de pe pagina de internet a Ministerului Energiei.
Biroul de Comunicare Publică și Relații Publice