5 octombrie 2022

Lansarea Proiectului de Asistență pentru Dezvoltarea Regiunilor (PDA II), Asociația Clean Hydrogen Partnership

Ministerul Energiei dorește să vă facă cunoscut faptul că Asociația Clean Hydrogen Partnership a organizat în data de 15 septembrie webinar-ul intitulat „Lansarea Proiectului de Asistență pentru Dezvoltarea Regiunilor (PDA II)”.

Proiectul este unul de interes pentru domeniul hidrogenului și urmărește dezvoltarea de proiecte în țările care sunt finanțate prin Fondul de Coeziune, printre care şi România.

În acest an se desfășoară cea de a doua fază a inițiativei Asistență pentru dezvoltarea de proiecte pentru regiuni, (o primă etapă a inițiativei având loc în perioada 2020-2021). Inițiativa își propune să sprijine autoritățile locale din regiunile aflate în țările mai sus menționate în dezvoltarea proiectelor bazate pe hidrogen. Sprijinul de consultanță urmărește întregul lanț de dezvoltare al unui proiect, pornind de la o etapă incipientă de concept şi avansând până la implementare.

Pentru a face cunoscut evenimentul, Ministerul Energiei a transmis o invitație asociaților formate din autorități publice locale (Asociația Municipiilor din România, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, respectiv Asociația Orașelor din România) în vederea participării la eveniment. Cei interesați să urmărească înregistrarea webinarului au la dispoziție link-ul: https://www.h2regions.eu/wp-content/uploads/2022/09/PDA-II-regions-EOI-launch-webinar-20220915-1233-1.mp4

Ministerul Energiei încurajează autoritățile publice locale să acorde atenție evenimentului și să aplice, dacă consideră oportun, pentru obținerea de asistență tehnică în vederea dezvoltării unor proiecte competitive/sustenabile pe hidrogen. Subliniem faptul că termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 10 octombrie a.c.
Pentru mai multe informații vă rugăm să consultați link-ul: https://www.h2regions.eu/