23 martie 2018

Investiție în modernizare infrastructurii de alimentare cu gaze în centrul țării

Ministerul Energiei, în calitate de autoritate competentă pentru proiecte de infrastructură energetică de interes comun, a recepționat ieri, 21 martie 2018, o investiție în rețeaua de conducte de gaze naturale aferentă depozitului de gaze Depomureș, din Târgu Mureș.
Investiția, în valoare de 8,9 milioane de lei, a fost derulată de Depomureș și face parte din proiectele de interes comun aprobate de Comisia Europeană. Autorizația de construire a fost emisă de Ministerul Energiei în luna septembrie a anului trecut.
Această conductă a fost proiectată atât pentru injecția gazelor naturale în depozitul Depomureș, cât și pentru extracția gazelor și livrarera lor în sistemul national de transport al gazelor naturale.
”Deși pare un proiect local, acesta este extrem de important pentru întregul sistem național de transport al gazelor. Această investiție, finalizată și aflată deja în exploatare, a înlocuit o infrastructură veche de peste 30 de ani. Nu de puține ori, în perioadele de vârf de consum, au fost situații în care gazele stocate acolo nu puteau fi extrase sau nu au sprijinit la capacitatea maximă sistemul național de transport. Prin această investiție, am eliminate aceste vulnerabilități în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze în perioadele cu cerere ridicată”, declară Ministrul Energiei Anton Anton.
Noua conductă are o lungime de peste 3 kilometri și este proiectată să asigure o presiune de 100 bar. Depozitul de înmagazinare Depomureș are o capcitate de 300 de milioane de metri cubi.