27 ianuarie 2022

Întâlnire de lucru cu Piotr Naimski plenipotențiarul guvernului polonez pentru infrastructura energetică strategică

Secretarii de stat Dan Drăgan și George Niculescu au avut joi, 27 ianuarie, o întâlnire de lucru cu o delegație din Polonia condusă de Piotr Naimski, plenipotențiarul guvernului polonez pentru infrastructura energetică strategică.
Discuțiile s-au axat pe domeniul nuclear, Pactul Verde European și Taxonomia UE, privind acceptarea energiei nucleare și a gazelor naturale pe lista investițiilor verzi.
Polonia și România au o viziune comună în ceea ce privește abordarea si obiectivele prioritare de dezvoltare în domeniul energiei, respectiv măsurile care conduc la îndeplinirea țintelor europene în materie de energie și climă.
În final, a fost reiterată buna cooperare și deschidere dintre cele două state, precum și continuarea dialogului strategic pe teme de interes din domeniul energetic.
La întâlnire au participat, din partea Ministerului Energiei, Elena Popescu Director general Direcția Generală Politici Energetice și Green Deal, Diana Codău, Director Direcția Afaceri Europene și Relații Internaționale, CEO SNN Cosmin Ghiță, președintele Consiliului Concurenței Bogdan Chirițoiu. Totodată, a participat și E.S. Ambasadorul Poloniei în România Maciej Lang.