Principii

Transparență în prezentarea informațiilor. Obiectivitate în abordarea subiectelor. Promptitudine în formularea răspunsurilor către mass-media și cetățeni.

Centru de presă din cadrul Ministerului Energiei are ca obiectiv comunicarea la nivel real pe toate planurile. Echipa de comunicare își propune să faciliteze accesul cât mai rapid la informațiile de interes public, potrivit Legii 544/2001, atât cetățenilor interesați de activitatea ministerului cât și reprezentanților mass-media.
Astfel, datele privind organizarea instituției, activitățile și proiectele pe care ministerul le derulează, dar și rezultatele obținute vor fi prezentate în mod obiectiv.
Echipa de comunicare este elementul de legătură între instituție și mass-media – stabilește și permanentizează relații constructive cu jurnaliștii și îi sprijină în activitatea de documentare și informare.
De asemenea, echipa de comunicare asigură conducerii Ministerului Energiei suportul documentar cu privire la temele şi subiectele aflate pe agenda publică, asupra modului în care activităţile personalului ministerului sunt reflectate în spaţiul public.