22 iunie 2016

Corina Popescu a vorbit la EURACOAL despre viitorul cărbunelui în mixul energetic național

Secretarul de Stat în Ministerul Energiei Corina Popescu a participat luni, 20 iunie, la Adunarea Generala EURACOAL. În cadrul evenimentului, Secretarul de Stat a vorbit despre importanța cărbunelui în realizarea mixului energetic, dar și despre rolul pe care îl ocupă această resursă minerală în Strategia Energetică a României.
„Pentru a asigura securitatea energetică a României vedem cărbunele în continuare în mixul energetic, dar într-o proporție diferită. Proporția acestuia în mix va putea fi stabilită doar în funcție de rezultatele Strategiei Energetice a României. Trebuie să luăm în calcul și că, în perioada de iarnă, cărbunele a reprezentat principala resursă care a asigurat trecerea în condiții de securitate”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu.
Întrebată despre oportunitatea de a fi deschise noi grupuri de producție pe cărbune, doamna Corina Popescu a precizat că la nivelul Complexului Energetic Oltenia se află într-o fază avansată de negociere un proiect pentru o unitate nouă de producție pe cărbune. „Proiectul se află într-o fază avansată, având șanse mari de a fi finalizat. Acest tip de resurse va continua să existe și în viitor în mixul nostru energetic”, a subliniat Corina Popescu.