Reacția de ieri, 26 iulie 2017, a Fondului Proprietatea (FP) se înscrie în politica utilizată tot mai frecvent în ultima perioadă pentru decredibilizarea acțiunilor Ministerului Energiei prin publicarea unor concluzii și “îngrijorări” fără fundament legal și real.
Dincolo de aceste episoade prin care se încearcă inocularea în rândul opiniei publice a unei percepții eronate față de autoritatea în domeniul energiei, ne alarmează atitudinea distructivă a reprezentanților FP în Consiliile de Administrație (CA) sau Consiliile de Supraveghere (CS) ale societăților la care FP deține participații minoritare alături de statul român. Această situație este de natură să îngreuneze sau chiar să blocheze activitatea companiilor, cum se întâmplă în mod special și repetat la Hidroelectrica.
În acest sens, punctăm o serie de acțiuni ale reprezentantului FP la Hidroelectrica, care a pus compania de mai multe ori în situații dificile:
– Blocarea activității CS prin condiționarea prezenței la ședințe și a votului acționarului minoritar de schimbarea ordinii de zi și votarea anumitor puncte conform solicitărilor sale.
– Împiedicarea numirii conducerii Hidroelectrica prin demisia reprezentantul numit de FP în CS. Astfel, Hidroelectrica a înregistrat o situație fără precedent: funcționarea timp de câteva zile fără for de conducere. Interesant este că, ulterior acestei situații, pe care Ministerul Energiei a gestionat-o dincolo de comportamentul FP, FP a propus ca membru în CS același reprezentant demisionar.
– Mai apoi, după toate eforturile depuse de Ministerul Energiei pentru asigurarea conducerii Hidroelectrica, FP a început boicotarea acesteia prin contestarea înregistrării Directoratului Hidroelectrica la Registrul Comerțului, fiind nemulțumiți că aceste funcții nu au fost preluate de persoane agreate de FP. Această acțiune pune în dificultate nu doar activitatea companiei, dar și salariații Hidroelectrica.
Descarcare Fisier – Reactie FP