Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR S.A.)  
CNCIR S.A. este liderul pieței serviciilor de certificare, testare, inspecții și instruire din România,  asigurând funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor și echipamentelor prevăzute în anexele nr. 2 și 3 la Legea nr. 64/2008 privind funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil, cu modificările şi completările ulterioare
CNCIR S.A. este singura companie din România membră a TIC Council (Testing, Inspection and Certification Council), organizație internațională cu peste 90 de membri, formată din fuziunea CEOC (Confederația internațională a Organismelor de Inspecție) și IFIA (Federația Internațională a Agențiilor de Inspecție), al cărui obiectiv este să inspire încredere la nivel mondial ca voce a industriei independente de testare, inspecție și certificare, precum și de a reprezenta cele mai bune practici și cele mai înalte standarde în materie de siguranță, calitate, sănătate, etică și sustenabilitate.

Capital social: 32.007.800 lei
 
Structura de actionariat: Acționarul unic al Companiei este Statul Român, prin Ministerul Energiei (”M.E.”), acesta deținând 100% din capitalul social al societății.
Sediul social este în Bucureşti Sectorul 1, Strada OCNA SIBIULUI, Nr. 46-48, România. Compania are în structură 8 sucursale regionale care au în subordine 10 puncte de lucru, distribuite în mod echilibrat pe întreg teritoriul ţării.
 
Consiliul de Administrație:


1 –  EFTA Cristinel Sorin – Presedinte

2 – GEORGESCU Ionel – membru

3 – GROPOȘILĂ Iulian – membru

4 – PARASCHIV Cristian membru (administrator provizoriu)

5 – PAGU Angelica – membru (administrator provizoriu)

 
Director General:

RAICU Ionica

Site: https://cncir.com.ro