CEF Energy a lansat call de propuneri pentru principalele proiecte transfrontaliere de infrastructură energetică ale UE

CEF Energy a lansat call de propuneri pentru principalele proiecte transfrontaliere de infrastructură energetică ale UE incluse pe cea de-a cincea listă de proiecte de interes comun, care urmează să fie cofinanțată prin granturi în valoare de 750 de milioane EUR din bugetul Uniunii Europene.

Noul apel se adresează studiilor și lucrărilor pentru PIC și va fi deschis până la 5 septembrie 2023 (ora 17.00 CET).

O sesiune de informare ținută CEF Energy pentru prezentarea cererii de propuneri, explicarea contextului de politică energetică și informarea cu privire la procesul de depunere a cererilor și de evaluare va avea loc în format teleconferință în data de 12 mai 2023.

Cei interesați se pot înscrie aici: CEF Energy: Virtual Info Day – Call for proposals for Projects of Common Interest (europa.eu)

Proiectele de interes comun sunt proiecte-cheie de infrastructură menite să finalizeze piața europeană a energiei pentru a ajuta UE să își atingă obiectivele în materie de politică energetică și climă: energie accesibilă, sigură și durabilă pentru toți cetățenii, precum și decarbonizarea pe termen lung a economiei în conformitate cu Pactul verde al UE.

Mai multe detalii aici: https://cinea.ec.europa.eu/news-events/news/cef-energy-launches-eu750-million-call-energy-infrastructure-projects-2023-04-18_ro