24 iunie 2021

A fost adoptată Ordonanța de Urgență privind modificarea si completarea OUG nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate

Virgil Popescu ministrul Energiei a anunțat joi, 24 iunie, că în ședința de Guvern a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind modificarea si completarea OUG nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024.
Pentru cei de la CEO, CEH, Societatea Națională de Închideri de Mine Valea Jiului S.A. și Compania Națională a Uraniului S.A. ce vor fi disponibilizați am luat măsuri de protecție socială, dublate de măsuri de sprijinire în vederea recalificării sau reconversiei profesionale. Astfel, toți cei disponibilizați vor beneficia de plăți compensatorii și venituri în completare stabilite diferenţiat până la 24 luni, respectiv 48 de luni. Așa cum am promis nu lăsăm pe nimeni în urmă, dar totodată luăm măsuri pentru viitorul copiilor noștri, pentru a folosi energie curată, fără să afectăm mediul înconjurător”, a declarat ministrul Energiei.