13 ianuarie 2016

Strategia Energetică. Analiza stadiului actual

„Analiza stadiului actual”, respectiv „Angajamentele naționale și internaționale ale României în sectorul energetic”, forma actualizată la data de 15 februarie 2016.
Actualizarea este rezultatul activității noii echipei de proiect, beneficiind de consilierea specialiștilor din Consiliile Director și Consultativ ale Strategiei. Demersul de actualizare a început în luna decembrie a anului 2015. Aceste documente vor întemeia cu date, informații și elemente de analiză etapele ulterioare de elaborare a Strategiei Energetice a României: analiza calitativă, respectiv modelarea cantitativă.
„Analiza stadiului actual” se desfășoară pe subsectoare energetice, a căror prezentare este însoțită de evaluări ce indică punctele tari și punctele slabe ale componentelor sistemului energetic național, precum și elementele de risc și cele de oportunitate strategică.
Partea a doua a documentului prezintă „Angajamentele naționale și internaționale ale României în sectorul energetic”, aduse la zi.
Elaborarea noii Strategii Energetice a României continuă cu etapa de analiză calitativă, ce se va desfășura prin organizarea unor sesiuni de lucru specializate, în intervalul 9 martie -15 aprilie 2016.
Descarcă documentul

Documentul realizat la data de 12 aprilie 2014 îl puteți consulta mai jos:
Descarcă documentul