Secretarul de Stat în Ministerul Energiei Corina Popescu a participat marți, 5 iulie, la conferința „Strategia energetică a României până în 2030”, organizată de PRIA Energy.

În cadrul conferinței, doamna Corina Popescu a făcut precizări cu privire la stadiul în care se află Strategia Energetică Națională, dar și care sunt liniile de dezvoltare la nivel european pe care se construiește aceasta.

„Înainte de a discuta despre Strategia Energetică a României trebuie să facem o scurtă inventariere a documentelor la nivel european, asta pentru că România este parte a Uniunii Europene, și în strategia pe care o definim trebuie să respectăm traiectoria pe care o stabilesc documentele la nivel european. În 2014, la nivel european, s-a aprobat o strategie pentru perioada următoare, în contextul unei uniuni energetice existente între statele membre UE, bazată pe cinci piloni: solidaritate și securitate energetică, piața de energie unică europeană, eficiență energetică, decarbonare și cercetare și inovare”, a declarat Secretarul de Stat în Ministerul Energiei.

Doamna Corina Popescu a punctat și principalele ținte strategice pentru anul 2030. „Subsecvent acestei strategii, au fost adoptate și anumite ținte pentru anul 2030: 27% pentru energiile regenerabile, 27% pentru eficiența energetică, iar pentru decarbonare și reducerea de emisii 40%. Acesta sunt țintele stabilite, iar ce trebuie să delimităm noi în Strategia Energetică a României și în planurile naționale este traiectoria pe care ne-o propunem ca țară ca să atingem aceste ținte. Ținta noastră, la nivelul acestui Guvern, este să avem o Strategie Energetică Națională în care să dăm aceste traiectorii pentru țintele europene undeva în luna septembrie. Este un proiect ambițios pe care ni l-am asumat și pe care îl vom duce la bun sfârșit”, a conchis Corina Popescu.

 

Departamentul de Comunicare, Ministerul Energiei

Direcția de Relații Publice, Comunicare și Protocol Tel: 021/ 407 99 21 E-mail: comunicare@energie.gov.ro

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.