Secretarul de Stat Cristian Bușu a reprezentat Ministerul Energiei la evenimentul „Romania Investor Days in London”, organizat pe 1 și 2 martie la Londra de către Fondul Proprietatea, în parteneriat cu Wood&Company. La eveniment au luat parte investitori instituționali interesați de piața de capital din România, specializați pe piețele din regiunea central est-europeană.

În cadrul întâlnirii, Secretarul de Stat Cristian Bușu a prezentat strategia și obiectivele Ministerului Energiei, cu referire la privatizările și listările companiilor de stat, la care ministerul este acționar. Totodată, demnitarul român a promovat oportunitățile investiționale din România.

Secretarul de Stat Cristian Bușu a vorbit despre elaborarea Strategiei Energetice a României, dar și despre alte aspecte importante ale reformei structurale pe care actuala echipă ministerială o implementează în sectorul energetic: instrumentarea unui program de finanțare prin bursă, mobilizarea rezervelor interne, dar și necesitatea unui parteneriat de încredere între Minister și stakeholderi.

Cristian Bușu a prezentat și proiectele în curs de pregătire pentru perioada 2016-2017. Astfel, demnitarul a făcut referire la „Oferta Publică Primară pentru vânzarea unui pachet de 15% acțiuni nou emise, prin majorare de capital” pentru SPEEH Hidroelectrica S.A, respectiv Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. În plus, Cristian Bușu a menționat că prin participarea Fondului Proprietatea, pachetul de listare de la Hidroelectrica ar putea ajunge la 20-25% din acțiuni. Dacă pentru Hidroelectrica se așteaptă ca instanța judecătorească să declare închisă procedura de insolvență, Complexul Energetic Oltenia derulează un program de restructurare și eficientizare a activității, în vederea creșterii atractivității pentru investitori. Ulterior, procesul de lansare a ofertei publice primare va fi reluat.

Printre aspectele subliniate de Cristian Bușu cu privire la necesitatea unor investitori în sectorul energetic, amintim: explorarea unor noi zăcăminte de petrol și gaze, dezvoltarea sectorului de exploatare și valorificare a cărbunelui, modernizarea capacității de producție de electricitate, creșterea capacității de stocare și stimularea exportului.

Cu ocazia evenimentului, investitorii au beneficiat de o imagine în ansamblu asupra economiei românești, de o interacțiune cu cei mai importanți factori de decizie și cu managementul de top al celor mai mari companii românești care sunt sau care urmează să fie listate la bursă.

Departamentul de Comunicare, Ministerul Energiei

Direcția de Relații Publice, Comunicare și Protocol Tel: 021/ 407 99 21 E-mail: comunicare@energie.gov.ro

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.