Reprezentanții Elcen și Distrigaz au ajuns la o înțelegere de principiu privind eșalonarea, până la sfârșitul acestui an, a sumei de 11,7 milioane de lei, reprezentând penalități de întârziere aferente unor facturi din anii precedenți, conform titlului executoriu obținut de Distrigaz împotriva Elcen.

Ca urmare a acestei înțelegeri, Distrigaz va ridica poprirea instituită asupra conturilor Elcen, cu condiția respectării de către Elcen a obligațiilor asumate în protocolul semnat de cele două societăți. În măsura în care RADET își va respecta obligația de a întocmi luni ordinul de plată pentru achitarea subvenției scadente, se va putea vira către Romgaz contravaloarea gazelor livrate și astfel, cel puțin pentru moment, nu vor fi probleme în alimentarea cu apă caldă.

În ultimele 24 de ore, Elcen a continuat să caute soluții reale și responsabile pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu apă caldă în București, în ciuda situațiilor dificile create de neplata datoriilor pe care le are de încasat.

Ministerul Energiei va continua să-și folosească toată credibilitatea pentru a media de o manieră eficientă soluționarea disputelor comerciale între diversele societăți implicate în aprovizionarea cu energie termică a Capitalei.

Reamintim că obligativitatea de a achita datoriile restante către Elcen nu poate fi ocolită și plata acestora este singura soluție pentru a elimina riscurile grave care planează asupra sistemului de termoficare al Capitalei.

Departamentul de Comunicare, Ministerul Energiei

Direcția de Relații Publice, Comunicare și Protocol Tel: 021/ 407 99 21 E-mail: comunicare@energie.gov.ro

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.