București, 16 decembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a emis un ordin de modificare a Ghidului Solicitantului, aferent apelurilor lansate în cadrul axei prioritare 4 – Energie a Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), în sensul prelungirii perioadei de implementare a unor proiecte finanțate din fonduri europene. Mai exact, termenul proiectelor care trebuiau finalizate până pe data de 31 decembrie 2015, a fost prelungit până pe 29 februarie 2016.

Ordinul emis de ministrul Victor Grigorescu are ca scop diminuarea riscului de dezangajare a României pe fonduri europene, în cazul proiectelor din energie. România risca dezangajări de peste 500 de milioane de lei, în exerciţiul financiar 2007-2013, din cauza întârzierilor la implementarea acestor proiecte.
Cadrul legal primar în vederea prelungirii perioadelor de implementare a proiectelor aflate în derulare și gestionate de Organismul Intermediar pentru Energie (OIE) a fost facilitat de Hotărârea Guvernului nr. 678/2015 privind închiderea programelor operaţionale finanţate în perioada 2007-2013 prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European, Fondul de Coeziune şi Fondul European pentru Pescuit, cu modificările și completările ulterioare.
Proiectele din cadrul axei prioritare 4 sunt deosebit de complexe, beneficiarii au întâmpinat dificultăţi în implementarea proiectelor, potrivit calendarului din contract, cu respectarea termenelor din graficul de realizare a investiţiei şi, din acest considerent, au solicitat OIE prelungirea perioadei de implementare.

Biroul Relații Publice, Comunicare, Protocol

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.