DECLARAȚIE DE PRESĂ

În contextul apariției în spațiul public a unor speculații cu privire la importurile de cărbune la Complexul Energetic Hunedoara, doamna Secretar de Stat Corina Popescu face următoarele precizări:

„Aș vrea să nu se mai speculeze în legătură cu importurile de cărbune pentru Complexul Energetic Hunedoara. Ministerul Energiei a depus toate eforturile în acest an pentru a nu se ajunge în acest punct și în ciuda piedicilor repetate am putut evita orice import de cărbune. Planul de salvare al Complexului Energetic Hunedoara are legătură cu această situație, iar faptul că în trecut s-au făcut importuri a fost unul dintre factorii care au condus la starea acestei companii. Mai mult, faptul că speculațiile vin din partea unor foști lideri sindicali mă nemulțumește profund și demonstrează încă o dată cât de nocivă este implicarea politicului în conducerea companiilor din energie și în mișcarea sindicală.

Fac un apel să nu se dea curs nici unei speculații care afectează bunul mers al companiei, cu atât mai mult cu cât la acest moment au loc discuții cu Comisia Europeană privind situația societății. Totodată, fac apel ca societatea să asigure stocurile de cărbune necesare pentru a trece iarna, așa cum a fost stabilit în proiectul de hotărâre de guvern privind vârful de iarnă, document aflat în dezbatere publică la acest moment.”

Biroul de Comunicare Publică și Relații Publice

Departamentul de Comunicare, Ministerul Energiei

Direcția de Relații Publice, Comunicare și Protocol Tel: 021/ 407 99 21 E-mail: comunicare@energie.gov.ro

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.