Miercuri, 29 iunie, de la ora 10.00, a avut loc la sediul Ministerului Energiei o întrunire a Consiliului Consultativ al Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050. Discuțiile au fost conduse de Radu Dudău, coordonatorul procesului de elaborare a Strategiei și au vizat raportul consolidat al etapei de analiză calitativă, precum și stadiul procesului de elaborare.

Raportul consolidat include versiunile revizuite ale rapoartelor grupurilor de lucru, prin încorporarea observațiilor și propunerilor părților interesate, din consultarea publică.

De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost discutată structura documentului final al Strategiei, precum și etapele care urmează în procesul de elaborare.

„Ne aflăm într-o etapă destul de avansată a procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României. La jumătatea lunii iulie sperăm să avem desemnat consultantul pentru etapa de modelare matematică. Ne propunem ca în luna septembrie să livrăm documentul final al Strategiei Energetice Naționale”, a declarat Radu Dudău, coordonatorul procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României.

Etapa de analiză calitativă a Strategiei Energetice s-a desfășurat în perioada 9 martie-14 aprilie, când au fost organizate cinci sesiuni de lucru: energie electrică, petrol și gaze naturale, eficiență energetică, guvernanță energetică și securitate și diplomație energetică. Rapoartele celor cinci sesiuni de lucru pot fi consultate pe site-ul Ministerului Energiei.

 

Departamentul de Comunicare, Ministerul Energiei

Direcția de Relații Publice, Comunicare și Protocol Tel: 021/ 407 99 21 E-mail: comunicare@energie.gov.ro

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.