oil terminal southDespre Oil Terminal SA: Oil Terminal este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţionale. Compania prestează servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea, depozitarea şi condiţionarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice şi chimice lichide pentru import, export și tranzit.

De asemenea, Oil Terminal SA testează și face analize tehnice în laboratoarele proprii pentru produsele derulate și închiriază bunurile proprii.

Terminalul petrolier din Constanţa este unul dintre cele mai mari în sud-estul Europei, situat la intersecţia culoarelor de transport maritim între Asia, Europa Centrală şi de Vest şi Orientul Apropiat. Cu o vechime în domeniu de 117 de ani, societatea asigură importul, exportul şi tranzitul de ţiţei, produse petroliere, produse petrochimice şi chimice lichide, precum şi alte servicii de prestaţii. Societatea Oil Terminal SA deţine trei secţii platformă (Nord, Sud, Port).

Oil Terminal S.A. este interconectată cu rafinăriile româneşti prin intermediul societăţii de transport Conpet S.A. Ploieşti pentru transportul ţiţeiului de la terminal la rafinării, pe conducte subterane ce fac parte din sistemul naţional de transport. În plus, terminalul are legături la reţeaua naţională de căi ferate, reţeaua de căi rutiere şi la canalul Dunăre – Marea Neagră.

Obiect de activitate: Cod CAEN 5224 – Manipulări
Capital social: 58.243.025,30 lei
Pondere ME în capitalul social: 59,62%
Rezultatul net 2018: 286.326lei
Cifra de afaceri rezultată în 2018: 145.962.694 lei
Admisa la tranzactionare:   La Bursa de Valori București începând cu 30.01.1998
Sistem de administrare: unitar

Consiliul de Administrație:
Gheorghe Cristian – Florin
Costreie Toma – Bogdan
Ovidiu Andrei Aurelian
Pop Radu Cristian
Ungur Ramona
Lazariu Ciprian-Dragoș

Director General:
Viorel Sorin Ciutureanu

Site: www.oil-terminal.com