oil terminal southActivitatea principală: Oil Terminal este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţionale. Compania prestează servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea, depozitarea şi condiţionarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice şi chimice lichide pentru import, export și tranzit.

De asemenea, Oil Terminal SA testează și face analize tehnice în laboratoarele proprii pentru produsele derulate și închiriază bunurile proprii.

Despre Oil Terminal SA: Terminalul petrolier din Constanţa este unul dintre cele mai mari de acest gen în sud-estul Europei, situat la intersecţia culoarelor de transport maritim între Asia, Europa Centrală şi de Vest şi Orientul Apropiat. Cu o vechime în domeniu de 117 de ani, societatea asigură importul, exportul şi tranzitul de ţiţei, produse petroliere, produse petrochimice şi chimice lichide, precum şi alte servicii de prestaţii. Societatea Oil Terminal SA deţine trei secţii platformă (Nord, Sud, Port).

Oil Terminal S.A. este interconectată cu rafinăriile româneşti prin intermediul societăţii de transport Conpet S.A. Ploieşti pentru transportul ţiţeiului de la terminal la rafinării, pe conducte subterane ce fac parte din sistemul naţional de transport. În plus, terminalul are legături la reţeaua naţională de căi ferate, reţeaua de căi rutiere şi la canalul Dunăre – Marea Neagră.

Capital social: 58.243.025,30 lei
Pondere în capital social: 59,62%
Rezultatul financiar 2014: 565.475,00 lei
Cifra de afaceri rezultată în 2014: 107.006.518 lei

Director General: Viorel Sorin Ciutureanu
Consiliul de Administrație:
Grigorescu Cătălin Constantin
Costreie Toma – Bogdan
Florea Cristian
Matei Dumitru
Patriniche Cristian Bogdan

Site: www.oil-terminal.com