Consiliul de Administrație al Companiei Naționale a Uraniului l-a desemnat pe domnul Romeo Urjan, membru al Consiliului de Administrație, pentru funcția de director general al societății. Dl Romeo Urjan este un specialist reputat în industria nucleară, care a ocupat, în perioada mai 2015 – noiembrie 2016, poziția de director Direcția Tehnică și Securitate Nucleară în cadrul SN Nuclearelecrica SA.

Sunt bucuros că dl Romeo Urjan a acceptat să preia această responsabilitate uriașă și sunt convins că domnia sa se va bucura de sprijinul tuturor celor care doresc revenirea în piață a Companiei Naționale a Uraniului. Nu sunt mulți cei care aleg să își asume asemenea poziții în vremuri grele și îi apreciez în mod deosebit pe cei care sunt hotărâți să nu lase România să-și piardă avantajele sale strategice. Compania Națională a Uraniului are nevoie de un proces temeinic de eficientizare și restructurare care să conducă la menținerea ciclului nuclear integrat al țării noastre”, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Romeo Urjan este expert în operare, construcție și punere în funcțiune de capacități nucleare, securitate nucleară și programe de pregătire. De asemenea, a deținut poziția de director de Producție al CNE Cernavodă până în anul 2000, iar ulterior a ocupat diverse poziții strategice de management la centrala Ontario Power Generation din Canada, de unde a fost recrutat de SNN în anul 2014 cu intenția de readuce specialiștii români în cadrul societății.

Compania Națională a Uraniului se află într-o situație economico-financiară dificilă, iar la începutul lunii octombrie, Guvernul a aprobat un ajutor de salvare pentru CNU în limita sumei de 62 milioane de lei, pentru o perioadă de 6 luni. Pe data de 5 noiembrie, societatea a intrat în posesia primei tranșe din împrumut, în valoare de 47,2 milioane de lei.

Biroul de Comunicare Publică și Relații Publice

 

Departamentul de Comunicare, Ministerul Energiei

Direcția de Relații Publice, Comunicare și Protocol Tel: 021/ 407 99 21 E-mail: comunicare@energie.gov.ro

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.