București, 20 ianuarie 2016

COMUNICAT DE PRESĂ

Comitetul de Coordonare CEF-Energie (Connecting Europe Facility- Energy), din cadrul Comisiei Europene, a validat, pe 19 ianurie 2016, finanțarea cu suma de 179 milioane de euro a lucrărilor ce urmează să fie efectuate de Transgaz la sistemul național de transport a gazelor naturale românesc în vederea dezvoltării unei conducte care va face legătura dintre Bulgaria și Austria via România și Ungaria (proiectul de interconectare Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA) – faza 1).

Astfel, Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” S.A. va dispune de o parte din finanțarea necesară pentru a executa, pe teritoriul României, lucrările în cauză.

Transgaz S.A. a depus cererea de finanțare pentru proiectul de interconectare BRUA pe data de 12 octombrie 2015, în cadrul apelului lansat de Comisia Europeană la începutul lunii iunie, anul trecut. Din cele 15 proiecte validate, 9 sunt în sectorul gazelor naturale, cu o finanțare totală disponibila de 207 milioane de euro.

BRUA reprezintă, între altele, o contribuție românească importantă la creșterea securității aprovizionării cu gaze naturale a UE, prin diversificarea surselor de aprovizonare cu gaz natural a Europei Centrale.

În perioada următoare, Colegiul Comisarilor ar urma să adopte o Decizie de Implementare prin care este stabilită lista de proiecte propuse pentru finanțare, ca mai apoi să se semneze granturi individuale cu fiecare promotor.

Biroul Relații Publice, Comunicare, Protocol

Credit foto: transgaz.ro

Departamentul de Comunicare, Ministerul Energiei

Direcția de Relații Publice, Comunicare și Protocol Tel: 021/ 407 99 21 E-mail: comunicare@energie.gov.ro

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.